Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


D-gray man

 A D.Gray-man (ディー・グレイマン, Dī Gureiman, a D.Gray-man japán átirata) japán fantasy manga- és animesorozatHosino Kacuraműve. A sorozat Allen Walker történetéről szól, aki a Fekete Rend tagja és egy ősi erőt, az úgynevezett Ártatlanságot használva harcba száll az Ezeréves Gróf és annak akuma serege ellen. A legtöbb szereplőt Hosino Kacura a korábbi műveiből és rajzaiból adoptálta, mint például a Zone vagy a Continue.

A manga Japánban először a Weekly Shounen Jump magazinban jelent meg 2004-ben és eddig 20 kötet adtak ki. 2009 novemberétől aJump Squareben jelenik meg és az eddigi heti megjelenést felváltotta a havi.

A manga a Shueisha egyik sikersorozata lett. A 15. kötettől a Jump Squareben jelenik meg és a 2. legnagyobb példányszámban eladott mangasorozatként rangsorolták Japánban.

Leírása:

A XIX. század végi Európában járunk. Történetünk főhőse Allen Walker, egy 16 éves, korán megőszült, csupa szív srác. Kisgyermekként szülei eltaszították maguktól, mivel furcsán eldeformálódott bal karral jött a világra. A fiút Mana Walker, egy hallgatag férfi fogadta magához fiaként, akivel megosztotta bolyongó életmódját. Mana mielőtt meghalt, egy jó tanácsot hagyott Allenre, mely azóta is kíséri útján: „Ne állj meg! Menj tovább!” Apja halála fordulópontot jelentett Allen életében, bár sorsa már születésétől elrendeltetett. A fájdalom, amelyet Mana elvesztése fölött érzett, hozzácsalta az Ezredéves Grófot. Ennek az ősi lénynek egyetlen cél lebeg a szeme előtt: minden életet elpusztítani a világon. Eszközül az emberek bánatát használja - melyet szeretteik elvesztése miatt éreznek -, s kihasználva reménytelen kétségbeesésüket, bűnös cselekedetre bírja rá őket. Reményvesztett áldozatai pedig belekapaszkodnak ebbe az utolsó lehetőségbe. Az Ezredéves Gróf ígéretet tesz, hogy visszahozza a halott személyt, ehhez csupán a gyászoló szólító hangja kell és egy fémváz, amelyet a Gróf készített. Ez fogadja majd magába a halott lelkét. Csakhogy ez a váz egy börtön, amely a lelket az Ezredéves Gróf szolgájává teszi, s az engedelmesen követi annak parancsát – megölve az őt szólítót, s felvéve annak testét – pusztító fegyverként, un. akumaként létezik tovább.

Allen is hitt a Gróf szavának, s Manát szólította azon a sötét napon. Azonban ami történt, a legszörnyűbb rémálmává vált. Mana rátámadt, s - miközben számonkérte rajta azt, hogy akumává tette – megátkozta fiát. A Gróf pedig parancsot adott az akumának, hogy ölje meg Allent és viselje őt. Ebben a pillanatban Allen bal karja átalakult, s önálló életre kelve rátámadt Manára. Szétszabdalta a vázat és Mana lelke kiszabadult. Allenre Cross Marian – a Vatikánhoz közel álló titkos Rend öt tábornokának egyike – talált rá. Ő magyarázta el neki, hogy karja egy anti-akuma fegyver, mellyel elpusztíthatja ezeket a szörnyeket. Allent az akuma átka arra is képessé tette, hogy lássa a bezárt halott lelkét.

A Hoshino Katsura mangaka elmeszüleménye alapján készült sorozatban Allen a Sötét Rend ördögűzőjeként veszi fel a küzdelmet az Ezredéves Gróf és akumái, majd később a Noah klán ellen. Szó szerint kezébe veszi a világ sorsát. Ebbe a kézbe születése óta beleágyazódva hordja az Innocence (Ártatlanság) egy darabját, az egyetlen hatásos fegyvert, mellyel legyőzheti ellenfeleit. Az Innocence egy isteni anyag, amely az Özönvíz óta 109 darabra hullva létezik a világban. Hordozóját különleges képességgel ruházza föl. Allen és társai feladata, hogy minél többet megszerezzenek ezekből a darabokból, mielőtt a Gróf rátalálna azokra.

Szereplők:

Allen Walker

Kor: 15 év (kezdetben)
Születésnap: Mana karácsonykor fogadta örökbe
Innocence: Parazita tipusú
Besorolás: Ember, Ördögűző
Nemzetiség: Angol
Érdeklődése: Evés, Hogyan tud minnél több pénzt csinálni
Amit szeret: Mitarashi Dango
Amit utál: Alkohol, Cross számlái

 

Allen a történetünk főszereplője. Cross Marian (az 5 tábornok egyiknek) tanítványa volt. Nehéz és tragikus múltat tudhat maga mögött. Korához képest nagyon érett gondolkodású. Parazita tipusú innocence és fehér haja miatt sok megkülönböztetés és rossz dolog éri.
Allenek hatalmas szíve van. Elszorul a szíve a nézőnek mikor megtudjuk mi mindenen ment át pedig még csak 16 éves. A nevelőapja, Mana, halűála előtt átkot szórt rá. Allen haja így lett hófehér, és a bal szemének különleges képessége lett. Látja az akumák lelkét. Azért kűzd hogy megszabadítsa az akumákat a szenvedéstől.
Később az innocence sokat fejlődik majd, és más formát is vesz öl.
Parazita tipusú innocence miatt az életkora jóval rövidebb mint másé. Rengeteget eszik, mert ez a fajta innocence rengeteg energiát emészt fel.

!! Spoiler !! :
Allenről kiderül, hogy ő hordozza magában a 14-dik noé, a zenész emlékeit és képességét. Lényegében lassan noé-vá alakul. Allen lelke így lassan eltűnik, melékei is szertefoszlanak, a 14dik noé írja fölül Allen-t. Ő viszont szentül megfogadta, hogy megállítja a 14-diket, és nem engedi hogy átvegye fölötte az uralmat.
A 14-dik volt az a noé, aki meg akarta ölni az összes többi noét és a Grófot. Így Allen a másik olyan személy (a Grófon kívül aki tudja irányítani a bárkát.)

 

 

 Kanda Yuu

Kor: 18 év
Innocence: Felszerelés tipusú –Kard (mugen)
Besorolás: Ördögűző
Nemzetiség: Japán
Amit szeret: Soba, Tempura
Amit utál: Nagyobb csoportot, tömeget

 

Kanda múltjáról nem tudunk sokat. Annyi biztos hogy gyerek kora óta a rend tagja, múltját azonban találgatás és titok övezi. Magának való figura. Türelmetlen természetű, ami a szívén az a száján. Az érzelmek nem jelentenek neki sok mindent, legalábbis ezt látattja velünk. Ez mellett remek harcos. Álltalában nem szokott veszíteni. Sosem hátrál meg vagy adja föl. Nagyon büszke természetű. Az egyik tábornok, Tiedol tanítványa volt. Kanda elismerését nagyon nehéz kivívni. A findereket lenézi, allent egyenesen utálja (habár szépen lassan hozzászokok „Moyashi-hoz –tökmaghoz, ahogy ő nevezi”, és kevés embert tűr meg maga mellett. Nagyon gyorsan regenerálódik a sérülése a vállán lévő tetoválásnak hála.

!! Spoiler !! :
Csak most kezdett fellibbeni a fátyol kanda múltjáról. Az utolsó manga fejezetben (186. fejezet)-ben olvashatunk több információt róla. Viszont semmi biztosat nem tudunk még. Kanda másképp látja a világot mint a többi ember. Lótuszokat lát maga körül, amit az innocence vált ki.
A szobájában is van egy lótusz egy homokórában. Valószínűleg a hátramaradt idejét méri. De erről még semmi konkrétat nem közölt velünk a mangaka.

 

 

 Lavi

Kor: 18 év
Innocence: felszerelés típusú - egy kalapács
Legtöbbször használt támadás: Goukakaijin: Hi Ban (Tűz pecsét: Tűzvész) hatalmas kígyó formájában jelenik meg a tűz.
Besorolás: Ördögűző és Bookman
Érdeklődése: Olvasás
Amit szeret: Yakiniku, alvás
Amit utál: Wasabi

Lavi a manga 26.fejezetében, és az anime 12.részében jelenik meg. A Rend egyenruháján kívül még szeret egy hosszú narancssárga sálat, és egy zöld fejpántot viselni. A haja vörös, és jobb szemén szemkötőt visel - hogy mi történt a szemével, még nem tudni. Társa egy öreg férfi, aki azt vallja, hogy nincs neve, így mindenki csak Bookmannek hívja. Lavi szokta még Pandának csúfolni, amivel az őrületbe tudja kergetni, bár leginkább ő járja meg, mert Bookman egyből lecsapja. Lavi egy Bookman örökös. (tehát nem teljes Bookman, csak örökös, mondhatnánk úgy is, hogy tanonc) A Bookmanek írják fel a történelem fel nem jegyzet eseményeit, és úgy vannak vele, hogy a történelem feljegyzéséhez, nincs szükségük semmien érzelemre, és hogy minden szituációban csak megfigyelők kell hogy legyenek. Lavi viszont egy kicsit más. Annak ellenére, hogy Bookman többször is rászól, hogy ne az érzelmei vezéreljék, ő még is aggódik, félti barátait. Aranyos egy karakter. Szeleburdi, vicces, de amikor komoly a helyzet, tud komoly is lenni. A szép nők a gyengéi, és álltalában ezt tudtára is adja a hölgyeknek egy hangos Strike! felkiáltással. Azonban nem nevezhető nőfalónak. Ez inkább egy aranyos gesztus tőle. Kimondja amit gondol, és nem kertel soha. A múltjáról nem tudni sokat. Annyit tudni, hogy szeretett volna Bookman lenni, szóval nem volt szó semmi kényszerről. 48 háborún eset át, és minden háborúval nevet változtatott. Tehát eddig már 48 neve volt, a Lavi a 49.ik. Bookman egyszer említi, hogy a 48. a Deak volt neki. (manga: 114.fejezet, anime: 86.rész)

SPOILER
Háromszor volt, nagyon közeli halálélménye, amikor egy hajszál választotta el tőle, hogy meghaljon. Egyszer mikor egy akuma eltalálta. (manga: 70.fejezet, anime: 63.rész) Mivel Lavinak felszerelés típusú Innocence van, nem bírta legyőzni a vírust, és az terjedni kezdett a testében. Crowley mentette meg, hogy kiszívta belőle. A második a bárkán volt, mikor Road álomvilágába csöppent. Ott a barátai támadtak rá, (persze ezt csak képzelte) így ezzel Road érzelmileg majdnem összetörte. A teste felett egy "hamis Lavi" vette át az irányítást, és kishíján megölte Allent. Végül Lavinak nagy nehezen sikerült visszaszereznie a teste fölötti irányítást - bár nem teljesen - és saját maga ellen fordította a támadását, hogy ne tudja többet bántani a barátait. (manga: 120-122 , anime: 88-89.rész) Allen menti meg. A harmadik is a bárkán volt. (manga: 129.fejezet, anime: 91.rész) Amikor a bárka az utolsókat rúgta, Lavi és Chaoji alól eltűnt a föld, és zuhanni kezdtek. Lavi még megpróbálta Innocencét Allen felé irányítani, hogy elkapja őket. Allen el is kapta, viszont az Innocence darabokra hullot, és lezuhantak (nem semmisült meg az innocence-e, és később megcsinálják neki). Allen menti meg őt is a többiekkel együtt, amikor helyreállítja a bárkát.
 

 

 

 

 

 

Lenalee Lee

Kor: 16 év
Innocence: Felszerelés tipusú (kezdetben) –Csizmák
Besorolás: Ördögűző
Nemzetiség: Kína
Érdeklődése:
 Sütés-főzés
Amit szeret: Csokoládétorta
Amit utál: Önfeláldozás

 

Lenalee Lee egészen kicsi kora óta a rend tagja. Komui (a rend igazgatója) a bátyja. Lenalee-t a rendbe kényszerítették kiskorában. Szülei meghaltak, csak a bátyja maradt számára. Maint a rendbe kellett mennie. A bátyja féltő szeme alatt nőtt föl, aki mindentől igyekszik megóvni őt. Törékeny ám erős lány, aki mindene rejével harcol az akumák elen. Nem a világot szeretné megóvni, hanem a számára közel álló embereket. A rend lett a családja. Ő volt az első barátja Allenek a renden belül.

!! Spoiler !!:
Lenalee-ra és Allenre gyanakodnak hogy az ő innocence-ük a szív. Lenalee innocence-e átalakul és egy harmadik tipusú innocencee válik belőle. Nem felszerlés de nem is parazita tipusú lesz. Eleveszti a haját egy csatában és kishíján az életét is. 

 

 

Aleister Crowley

Név angolul: Arystar Krory The Third
Japánul: アレイスター・クロウリー三世, Areisutā Kurōrī Sansei
Kor: 26 év
Innocence: Parazita tipusú (a fogai)
Besorolás: Ember, Ördögűző
Nemzetiség: Románia (erdély)

 

Crowley-t kezdetben veszélyes vámpírként ismerjük meg aki rettgésben tartja a környéket.
Félelmetes pletykák szólnak róla. Lavi és Allen indulnak el hogy felgöngyölítsék az ügyet.
Hamar rájönnek hogy erős ellenféllel állnak szmben, egy igazi vámpírral (gondolják ők és Crowley is) Ám hamar kiderül, hogy Crowley nem az akinek mutatja magát. Nem vámpír hanem Innocence hordozó. A foga parazita tipúsú innocence, ami csakis démon vért iszik.
Crowley egy önbizalom hiányban szenvedő, könnyen befolyásolható és irányítható személyiség. Aki retteg attól hogy embereket ölt. Ám kiderül hogy az emberek végig akumák voltak, akikre Crowley rátámadt. Hatalmas szíve van és társaiért bármit megtenne. Életét is adná értük.

!! Spoiler !!:
Crowley nagy szerelme Eliade, a házvezetőnője és egyetlen társa. Ám kiderül róla hogy egy akuma. Crowley keserves harc árán, de kénytelen megölni a nőt. Az emlékétől sosem szabadul. Esténként sírdogál utána. Allen és Lavi és persze a rend a szárnyai alá veszi Crowley-t és ördögűzként velük tart. Barátokra lelve így és a későbbi csatákban nagy segítségükre lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 301813
Hónap: 3808
Nap: 118