Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kaichou wa Maid-sama


Kaichou wa Maid-sama 

Eredeti cím

会長はメイド様!/

japán
Angol cím Class President is a Maid!
Besorolás animeTV
Hossz 26 rész
Év 2010

 

A történet eredetileg Fujiwara Hiro által öltött manga formát a Hakusensha vállalat Lala című havi shoujo magazinjában. Az anime adaptáció 2010 tavaszán indult útjára, mely 26 részt, valamit 2 specialt foglal magába, ezzel körülbelül 36 fejezetet dolgoztak fel a máig is futó mangából.

 

 

Iskolaelnök és/vagy felszolgáló


Ayuzawa Misaki a Seika Középiskola diáktanácsának elnöke, célja pedig, hogy a nemrég koedukálttá vált iskolát „élhetővé” tegye az oda járó lányok számára. Ez azonban nem a legkönnyebb feladat, hiszen a létszámfölényben lévő fiúk sehogy sem akarnak változtatni a rég bevett szokásokon. Misaki szó szerint minden erejét bevetve harcol, hogy egy mindenki számára példaértékű iskolát hozzon létre. Főszereplőnknek azonban van egy szörnyű titka, mégpedig az, hogy egy Maid Latte-ban, azaz szobalány kávézóban dolgozik, mint pincérnő, hogy kisegítse a nehéz anyagi körülmények közt élő családját. Misaki „titkos élte” sok zűrt okoz számára, ugyanis ha kiderülne, mivel is foglalkozik szabadidejében, félő volna, hogy a tisztelet, amelyet az addigi kemény munkájával vívott ki magának az iskolában, egy szempillantás alatt köddé válna. Ebben a helyzetben jelenik meg a szőke herceg fehér ló nélkül, vagyis Usui Takumi, aki rájön a nagy titokra, de ahelyett, hogy leleplezné főszereplőnk rejtegetett munkáját, törzsvendégévé válik a Maid Latte-nak, ezzel is „megkeserítve” a lány életét.

 

A történet tehát adott, megmaradunk a szokásos iskolai élet, vígjáték témánál a maga bonyodalmaival. A kissé tsundere Misaki és a „hősszerelmes” Usui is jól játssza a szerepét, rengeteg a vicces jelenet, ugyan néha komolyabb témákat is érint, de azért e téren nem estek túlzásokba a készítők. Az anime igazi fénypontját jelenti az „Idióta Trió” névre keresztelt fiú hármas, akik kezdetben az Elnök legnagyobb ellenségeinek mondhatók, azonban pár rész elteltével a lány és a Maid Latte legelszántabb törzsvendégeivé növik ki magukat, és minden álmuk, hogy Speedben vagy egyéb játékban legyőzzék Misakit, és ezzel elnyerjék a jogot egy közös fénykép elkészítésére.
 Szerintem kellemes kikapcsolódást nyújt, főleg azok számára, akik kedvelik a Special A-hoz hasonló animéket. Egy próbát mindenképp megér.

KÉPEK -> további mintaképek ]

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< December / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 263322
Hónap: 4553
Nap: 181