Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nana

A történet
A sorozat két fiatal lányról szól, akik épp Tokióba tartanak egy csodaszép, havas estén. Mindketten húsz évesek, és álmaikat, vágyaikat, szerelmüket keresve indulnak el a nagyvárosba. Mindkettőjük neve Nana. A nagy hóesés miatt a vonat hosszú ideig egy helyben áll, és ez beszélgetésre sarkallja a lányokat.

Oosaki Nana a Blast (Black Stones) punk együttes énekesnője, külsőleg hűvös és vagány kinézetű lány, de testében egy sebzett lélek lakozik. Álma és élete is egyben a zene, egyetlen csomagja egy gitár és egy doboz cigaretta, állítása szerint másra nincs is szüksége. Komatsu Nana egy életvidám és sokat fecsegő típusú ember, aki hajlamos első látásra beleszeretni abba a férfiba, aki elmegy mellette az utcán, és ez már elég sokszor okozott neki fájdalmat. De úgy látszik, végre megtalálta igaz társát, és hozzá költözik Tokióba. Álma, hogy szerető feleség legyen, és hogy elláthassa azt a férfit, akit igazán szeret. 

A két szereplő útja elválik, mikor a vonat végre befut Tokióba. De később a sors újra összehozza őket és végül lakótársak lesznek. Két különböző személyiséget ismerhetünk meg a lányokban, mégis az idő elteltével kialakul köztük egy kötelék, ami mindennél erősebb. Nana és Hachiko (K. Nana) egymás mellett ismerik meg a felnőtté válás örömeit és kínjait, együtt fedezik fel önmagukat és az életet.

Az anime
A sorozat nagyon komolyan és reálisan mutatja be a legtöbb mai fiatal problémáit. A szereplők különböző szemszögeiből ismerhetjük meg, hogy milyen a felnőtté válás. Osaki Nana története a karrierről és ennek nehézségeiről szól. Hogy a zeneipar hatására hogyan tud széthullani egy fiatal élete. Hachi részéről egy önállótlan személyiséget ismerünk meg, akinek az élete a szerelemről és hozzá fűzött gyerekes álmokról szól. A karakterek és személyiségük kulcsfontosságúvá válnak az animében, minél jobban halad előre a történet, annál több személyiséget ismerünk meg. A két főszereplő között már-már olyan ellentétek merülnek fel, amik a valóságban viszálykodáshoz is vezethetnének, de a két karakter rendkívüli módon kiegészíti egymást. 

Az animére jellemző a romantikus, de egyben drámai hangvétel is. A sorozat vége felé a hangulat egyre borultabb és szomorúbb lesz, és a vicces, humoros jelenetek száma is kevesebb lesz. A karakterek nagyon szépen ki vannak dolgozva, tipikusan shoujo-ra jellemző rajztechnikával. Ai Yazawa hatalmas sikerű mangájának feldolgozása a Nana, amely inkább fiatal lányok és nők körében népszerű. A karaktereket, ahogyan várható az írónőtől, nagyon egyedire sikerült megalkotnia. Szintén Yazawa kezei nyomán látott napvilágot a Paradise Kiss című anime is, ami nem aratott olyan nagy sikert, mint a Nana. Szerencsére az adaptáció hűen követi a manga eseményeit, mert Yazawa igen erősen figyelte az anime szerkesztését. A manga a mai napig fut, a jelenleg kiadott 21 kötetből az anime az első 12-t dolgozza fel. 

Amit még mindenképpen meg kell említeni, az a zenéje. Szerintem hihetetlenül jól összeválogatták az op/ed-eket és a karakter zenéket is. Zene téren abszolút kedvenc... Na, ennyit erről az igazán remek animéről... legalább egyszer érdemes megnézni és nem csak shoujo fanoknak ajánlanám, nyugodtan nézze meg az is, akinek nem a szíve csücske ez a műfaj, higgyétek el, tetszeni fog!^^

 

 

 

Teljes név: Komatsu Nana

Becenév: Nana-chan, Hachi, Hachiko

Kor: 20 év

Magasság158 cm

Testsúly46 kg

Vércsoport: B

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

 

Az egyik főszereplő. Beceneve Hachi, melyet még Osaki Nanától kapott. Ez egy kutyanév és azért kapta, mert olyan, mint egy aranyos kiskutya. Nagyon szeretettre méltó, kicsit hisztis és imád szerelmes lenni. Ahogy meglát egy helyes srácot, beleesik, viszont nem mindig kétoldalú ez az érzés. A naivság is jellemzi, tekintve, hogy gimnáziumi évei alatt egy házas emberrel folytatott kapcsolatot. Családjában szeretet és jóság uralkodik. Mondható átlagosnak, de tekintve húgát (csokira barnított bőr és hidrogén szőke haj) lehet, hogy mást gondolunk. Szülei úgy tudják egy fiú miatt hagyta el otthonát, akivel összeházasodik (még az örökséget is elküldte neki). Ez a srác, Shoji volt, akivel megromlott a kapcsolata és aki elhagyta őt egy másik lányért, Sachiko-ért. A házasodás azonban később mégis be jött neki egy másik személlyel. Legjobb barátnője Junko, akibe szinte kapaszkodik. Még a művészeti iskolába is beiratkozott miatta. Olyan neki, mint egy anya. Mikor Tokióba költözik, megváltozik az élete, gondolkodása, új barátokat szerez és önállóbb lesz. Takumival való szerelme által még jobban összekuszálódnak a dolgok benne és egy teljesen más ember, már egy nő születik belőle.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teljes név: Oosaki Nana

Becenév: Nana

Kor: 20 év

Magasság162 cm

Testsúly43 kg

Vércsoport: A

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

A másik főszereplő. Erős, kemény jelleme van, de belül igen érzékeny. Keménysége abból adódhat, hogy anyja fiatalkorában elhagyta és apját nem is ismerte. Nagymamája nevelte, de mikor 15 éves lett, ő is meghalt. Egyedül volt és magányos. Boldogsága az éneklésben volt. Egy kicsit azonban gitározni és dobolni is tud. Utóbbit még Yasu tanította neki. Ren élete szerelme és ez kölcsönös. Még egy ?renvirág? tetoválás is van a karján. Valamint 16 évesen miatta kezdet el dohányozni is. Nem járt iskolába, így igen fiatalon már kisebb munkákat vállalt el, hogy meg tudjon élni. Emellett azért szakított időt a zenekarra is, amiben énekelt, a Blast. Büszke lány, aki ez még Ren miatt sem adta fel. Álma mindig is az volt, hogy egyszer debütáljon a zenekar, de ezt nem Ren árnyékában akarta elérni. Kedvenc színe a vörös, ami talán tükrözi tüzességét. Viszont Hachi iránt érzett szeretete mindent felülmúl. Valamint talán Yasu iránt is érez valamit, vagy csak túlzott testvéri szeret és nyíltság van közöttük.

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Terashima Nobuo

Becenév: Nobu

Kor: 20 év

Magasság167 cm

Testsúly52 kg

Vércsoport: A

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

Egy helyes, fiatal és gazdag családból származó srác. Ő is tagja a Blast alapító tagjainak, a gitáros a bandában. Próbálkozik a zeneszerzéssel is, pár számot ő írt az együttesnek. Ez az élete. Ezért szökött el Tokióba, Nana után. Nem akarta folytatni szülei vállalkozását. Jó tulajdonságai tárházát gyarapítja, hogy nem iszik, és nem cigizik. Egy igazi romantikus jellem, aki teljesen beleszeret Hachiba és mindent, meg akar tenni érte, hogy a lány boldog legyen. Kicsit félénk, de jól áll neki. Kapcsolatuk félreértések sorozata miatt ért véget. De Nobu próbálja tartani magát, bár nagyon fáj neki.

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Takagi Yasushi

Becenév: Yasu

Kor: 23 év

Magasság185 cm

Testsúly72 kg

Vércsoport: A

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

A legidősebb tagja a Blast együttesének. Ő a banda dobosa és a menedzsere. Eleinte csak hobbi volt neki, de rájön, hogy ez több annál. Ezért tovább folytatja a banda karrierjének építését és a debütálás lehetőségét. Tipikusan az az ember, aki keveset szól, de akkor is bölcset. Nagyon kedves mindenkivel és törődik az emberekkel. Kicsit extrém külseje (Skinhed ? kopasz, és piercingei vannak) ellenére jogot tanul, és ügyvédnek készül. Ez később sikerül is neki és ügyvédként dolgozik. Mikor Nana Tokióba megy, ő is követi, mert egy igazi jó barát és gondoskodik róla, mint egy igazi báty, talán kicsit több is annál. Ő is dohányzik, és olyan cigit szív, amit egyik tag se szeret, viszont finom vanília illata van. Ez a cigi a Black Stone. Ebből született az együttes neve is, méghozzá úgy, hogy összerántották ezt a szót. Bla St = Blast

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Honjo Ren

Becenév: Ren

Kor: 22 év

Magasság182 cm

Testsúly64 kg

Vércsoport: A

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

Tipikusan egy helyes, aranyos srác. A Blast kezdő csapatában volt basszusgitáros. Ezen kívül még tud elektromos gitáron és dobon is játszani. Dobolni még ő tanította Nanát. Neki is igen rossz sorsa volt, mint Nanának, gyermekkorában. Csecsemőként otthagyták egy raktárban. Sokáig ott is élt, azt tartotta otthonának és nem az árvaházat. Nana az első, aki családjának tekintett. A fájdalmas emlék ellenére inkább dicsekszik sorsával, és menőnek tartja, valamint a lányok meghódításában előnyt jelentett. Cigizik és iszik is. Nana miatta szokott rá a dohányzásra. Menő külseje ellenére egy érzékeny lélek. Teljes szívéből szereti Nanát. Ezt az a kis medál is bizonyítja a nyakában. Azonban a sors keresztezte szerelmük mikor Rennek adódott az a lehetőség, hogy a Trapnest gitárosa lehessen Tokióban. Nehéz szívvel, de elment. Kérte Nanát, hogy jöjjön vele, de Nana inkább a büszkeségét választotta. Ezt persze úgy kell érteni, hogyha Tokióba megy, nem Ren árnyéka akar lenni és általa feltörni, hanem énekelni akar, és saját erőből debütálni. Viszont egy koncert újra összehozta őket (tök véletlenül) és mivel Nana akkor már Tokióban volt így nem sok akadálya volt a szerelem folytatásának.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Teljes név: Okazaki Shinichi

Becenév: Shin

Kor: 15 év

Magasság164 cm

Testsúly50 kg

Vércsoport: AB

Első megjelenés a mangában: 3. kötet

Aranyos, fiatal srác. A Blast új tagja, Ren helyett. Igen fiatal, még csak 15 éves. Viszont amikor a Blast új tagokat keresett 18-nak vallotta magát, hogy bevegyék. Gitáros, és példaképe Ren. Azonban megígérte Nanának, hogy jobb lesz Rennél. Családi helyzete nem tisztázódott, az biztos biztos, hogy nem él otthon, elszökött. Abból él, hogy pénzért nőkkel van, akik minden megvesznek neki és még szállása is minden este. Külseje az idő folyamán egyre inkább megváltozott. Mindig újabb piercinggel jelent meg, talán a punk bandához akart kicsit alakulni. Bár ez már túlzás volt és ezt már mások is meggyezték. A dohányzás nála is meg van, valamint van egy egyedi kis öngyújtó a nyakában. Érzékeny fiú, de érzelmeiben még ő maga se tud kiigazodni. Szerelmes Reirába, bár ezt nem közli nyíltan. Azért élete során neki is sok szenvedésen kellett keresztülmennie, bár talán felvidította az, hogy a mahjong játék mestere és senki nem tudja legyőzni őt.

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Serizawa Layla

Becenév: Reira

Kor: 22 év

Magasság164 cm

Testsúly48 kg

Vércsoport: AB

Első megjelenés a mangában: 5. kötet

 

Egy kedves, édes, igen szép lány. A Trapnest énekesnője. Jókedvű, vidám, és ahogy már megszokott a szereplőktől ő is érzékeny jellem. Eredeti neve Layla, de azért hívja magát Reira-nak, mert japán mellett amerikai vér is folyik ereiben (apja amerikai). Nem akarta, hogy ez kitudódjon, mert különben azt hinnék, azért tud olyan jól énekelni. Szerelmei igen kuszák. Gimnáziumban Yasuval járt, szerelmesek voltak. De különböző egyéniségük miatt szakítottak. Bár még talán táplál iránta valamilyen érzelmet. Azonban, akit szeret az most Takumi, és elég nehezen érintette, mikor a srác bejelentette, hogy összeházasodik Hachival. Eközben ő viszonyt folytat Shinnel, és kezd köztük kialakulni a szerelem.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Ichinose Takumi

Becenév: Takumi

Kor: 23 év

Magasság183 cm

Testsúly67 kg

Vércsoport: 0

Első megjelenés a mangában: 5. kötet

 

Ő az a szereplő, akit végkép nem lehet kiismerni. Jelleme igen változatos. Azonban egy igen helyes, jóképű srác, akiért bomlanak a csajok (Hachi is érte rajongott a Trapnestből). A Trapnest basszusgitárosa, védjegye (amiről felismerik) a hosszú haja. A gimnáziumban Yasu és Reira osztálytársa volt, és mind a kettővel még mindig barátok, főleg, mert Reiraval egy együttesben vannak. Ő kérte meg Yasut is, hogy Reira csatlakozzon a bandához. A kapcsolatok révén találkozott leghűbb rajongójával, Hachival. A lányban egyből megmozdult valami és kezdet gyengéd érzelmeket táplálni iránta, majd beleszeretett. Azonban úgy tűnt ez az érzés nem volt kölcsönös. Kezdetben úgy látszott Takumi csak kihasználja, ellenben a turnéról visszajőve újra találkoztak, majd egyre többet. Végül ki is alakult egy olyan kapcsolatféle. De Takumit csak a birtoklás vágy hajtott. Ezt az is bizonyítja, hogy mikor Hachiko Nobuval volt nagyon nem tetszett neki. A laza, szívtipró, csajozós jelleme akkor változott meg, mikor megtudta, hogy a lány terhes. Innentől kezdve minden más lett, családdá kezdtek alakulni és talán Takumi is vágyik egy igazi családra.

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Fujieda Naoki

Becenév: Naoki

Kor: 23 év

Magasság178 cm

Testsúly65 kg

Vércsoport: B

Első megjelenés a mangában: 5. kötet

 

Érdekes figura, kedves és aranyos. Kicsit hasonlít Hachira. A Trapnest dobosa. Igazából mondhatni mellékszereplő, így nem tudunk meg sokat róla, csak néha tűnik fel. Őt se nagyon ismerik az együttesből, így az ő védje, neve helyet, a szőke haja lett, amit be akart festetni, de lebeszélték róla. Szerelmi élete nem igen van, ami őt is zavarja.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Saotome Junko

Becenév: Jun, Jun-chan, Junko

Kor: 20 év

Magasság168 cm

Testsúly53 kg

Vércsoport: A

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

Hachi legjobb barátnője, és úgymond pótmamája. Mindig vigyáz a lányra, ám ő neki se mond el már sok mindent, miután Tokióba költöztek. Kemény, vagány, erős nő, aki eléri céljait. Művészeti iskolába jár és ez az élete. Akárcsak barátjának, utána már élettársának Kyosukenak. Vele akkor jött össze, mikor Hachi Shoji felé közeledett, elég rövid barátkozás után. Majd Tokióba összeköltöztek, valamint egy suliba is jártak. Az összefoglaló részekben (pl. 11/5) ő a Junko?s Room vezetője, ami egy saját kis bár és mindig jókat beszélnek a sorozatról.

 

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Takakura Kyosuke

Becenév: Kyosuke

Kor: 20 év

Magasság180 cm

Testsúly70 kg

Vércsoport: 0

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

Amikor még a Művészeti suliba járt Shoji legjobb barátja és akkor ismerkedik meg Junkoval és Hachival. Helyes, kedves srác, aki szerelmes Junkoba és, amikor felveszik őket a Tokiói Művészeti Főiskolára, összeköltöznek. Megnyerő személyiség, segít a barátainak és igen türelmes. Shoji még ekkor is a legjobb barátja és mindig támogatják egymást, ha valami gond van.

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Endo Shoji

Becenév: Shoji

Kor: 20 év

Magasság175 cm

Testsúly60 kg

Vércsoport: A

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

Édes, romantikus, kedves srác, és senki nem gondolná róla, hogy képes lenne megcsalnia barátnőjét. Azonban még is ez történt. A Művészeti Iskolán megismerte Hachit. Egymásba szerettek, viszont megromlott kapcsolatuk belesodorta őt egy másik lány szerelmébe, Sachikoéba. Vicces, mert K. Nana mindig azzal tréfáskódot, hogy van egy másik szerelme is mellette, akit Sachikonak hívnak. A srác nem bírt ellenállni a lány kedvességének és kölcsönös érzelmeket kezdet iránta táplálni. Végül lebukott titkos kapcsolatuk és szakított Hachival. Utána összeköltözött Sachikoval, és már egy közös ház vásárlását is tervezték.

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Kawamura Sachiko

Becenév: Sachiko

Kor: 17 év

Magasság146 cm

Testsúly35 kg

Vércsoport: 0

Első megjelenés a mangában: 3. kötet

 

Ez a lány egy édes kis plüss baba. Nagyon kedves, szeretetre méltó és érzékeny. Egy iskolába jár Shojival (bár őt egyből felvették, így egy évvel alatta van), egy helyen dolgoznak, és Sachiko lassan beleszeret a fiúba. Ez az érzés kezd kölcsönössé válni. Azonban a lány lelkiismerete megszólal, és be akarja fejezni a viszonyt, de a srác inkább őt választja Hachi helyett. Sachiko mentségére szóljon, hogy miután ő tudta, hogy Shojinak barátnője van, megmondta, hogy nem áll közéjük, ellenben szerette volna, ha barátok maradnak. Bár ugye a kölcsönös érzések ezt nem engedték.

 

 

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Teljes név: Uehara Misato

Becenév: Misato

Kor: 17 év

Magasság153 cm

Testsúly42 kg

Vércsoport: A

Első megjelenés a mangában: 1. kötet

 

Imádnivaló kiscsaj, egy kis porcelán baba. Szőke, göndör fürtjei pedig nagyon aranyosak, és nem tükrözi róla, hogy punk-rockrajongó. A Blast első, és legnagyobb rajongója, főleg Nanáé. Egyszer még egy csókot is kapott tőle, az egyik koncertjük után. Általában ajándékokat is adott neki. Minden koncertjükön ott volt, és még az első Tokiói fellépésükön is ott volt. Valamint azon a nyáron egész végig ott is volt náluk, és Hachi egyik magányos pillanatában igen féltékeny is lett rá. Megérte hisz mind a ketten, Nana legjobb barátnői lettek. Misato még azt is kiderítette Nanáról, hogy Vivien Westwood a kedvenc divattervezője. Ezt abból is kideríthette, hogy Nana kezén ott egy általa tervezett gyűrű. A vakáció után Hachi folyamatosan értesíti a koncertekről és Nanával is tartja a kapcsolatot, miután lett telefonja.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 295822
Hónap: 3828
Nap: 130