Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naruto...

 A Naruto anime Masashi Kishimoto ma is futó mangája alapján készült, amely az egyik legnépszerűbb shounen manga.

A Naruto világa a shinobikról (ninjákról) szól. Minden országban van egy ninja falu (ami egyébként városméretű). Az emberek különféle munkákkal bízzák meg a ninjákat, ami lehet például testőrség, egy ellopott dolog visszaszerzése, vagy akár egy körözött személy meggyilkolása is. A shinobikat szintjüktől függően osztják be a feladatokra, a kezdő ninják például csak olyanokat kapnak, hogy kerti munka, vagy egy elszökött macska elfogása.

Főszereplőink lakhelye Konoha, avagy Hidden Leaf Village, aminek a vezetője a hivatalosan legerősebb és legrangosabb ninja, a Hokage. 12 évvel a történet kezdete előtt egy óriási kilencfarkú rókadémon (Kyuubi) támadta meg a falut, amit az akkori Hokage csak élete árán tudott megállítani, azt is úgy, hogy egy újszülött lelkébe zárta el a démont. Ez az újszülött voltUzumaki Naruto, sorozatunk főhőse. Narutot egész gyerekkorában kerülték (mert a felnőttek úgy tekintettek rá, mintha ő lenne a démon, amiről ő nem is tudott), mindig egyedül volt és a tanulás is nehezen ment neki. Emellett az egyes számú bajkeverő is a faluban és állítása szerint egy nap Hokage lesz belőle, ez a célja. Hamar elválik, hogy nem csak a szája nagy és okkal olyan, amilyen.

Nagy nehezen sikerül shinobivá válnia, de útja még csak ott kezdődik. Két másik genin (alsó szintű ninja) lesz a társa és egy jounin (felső szintű ninja) a tanáruk. Így teljes a csapat, amiben benne van Sasuke, aki az egyik legtehetségesebb ninja tanonc és minden lány bukik rá. Továbbá Sakura, aki éltanuló és Naruto bele van zúgva. Sasuke persze örök riválisává válik Narutonak, a kettejük kapcsolata a történet egyik fő mozgatója. Tanáruk, Kakashi sem egy átlagos fazon. Mindig maszk van az arcán, csak az egyik szeme látszik ki és mindig egy bizonyos könyvet olvas...

A sok egyszerű feladat megelégelése után kapnak egy nehezebb szintűt, amiről hamar kiderül, hogy valójában veszélyesebb, mint amit ők elvállalhatnának, úgyhogy máris beleláthatunk a shinobik életének kegyetlen nehézségeibe. Az első nagy misszió után pedig egy újfajta hosszú kaland veszi kezdetét, a chuunin vizsga, amit letéve középszintű ninjákká válhatnak főhőseink. Kiderül majd az is, hogy a rókadémon Naruto lelkében bizony hatással van a gyerekre, azonban nem minden olyan egyszerű.

A történet nem mondható egyszerűnek, több fő mozgatója is van és sok szál kuszálódik benne. Rengeteg a változatos harc, a shinobik technikái sokszínűek (pl. megtöbbszöröződés, tűzfújás, vízen járás, természeti elemek manipulálása), azonban emellett mindig befér néhány beteg poén is. Az említett szereplők mellett több fontos főszereplő is van, akik mind színes egyéniségek, saját élettörténettel. A karakterekről csak fokozatosan lehet megtudni egyre többet, míg végül teljes lesz róluk a kép. A legtöbb szereplőnek nehéz múltja volt, szinte mindegyikben van valami drámai, ahogyan a jelen történéseiben is, ezért könnyezős részek is gyakran felbukkannak. Az openingek és endingek változatosak, mind másfajta zene, de jól illenek a sorozat hangulatához, ahogyan a háttérzenék is.

Sajnos ennél az animénél is megtörtént, hogy beérték a mangát és elkezdődött a történelem leghosszabb filler sora. 85 epizód jött ki, amelyek nem viszik előre a történetet és messze a sorozat színvonala alatt vannak. Ezek után pedig új sorozatban, a Naruto Shippuudenben folytatták. Az első 135 rész azonban önmagában egy remekmű. Aki szereti a shounen fighting animéket, annak kötelező, de mindenki másnak is ajánlom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Június / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 243947
Hónap: 2114
Nap: 95