Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


One piece ismertető

 "A kincsem akarjátok? Hát megkaphatjátok! Keressétek! Valahol elrejtettem a világ legnagyobb kincsét." Mondja Gold Roger, a világ legnagyobb kalóza, mielőtt kivégzik. S ezzel kezdetét vette a kalózok korszaka.

Rengeteg kalózbanda próbálja meg megszerezni a kincset magának, s köztük van hősünk is, Monkey D. Ruffy, aki már gyerekkorában eldöntötte, hogy kalóz lesz és senki sem állhat az útjába. Neki eleinte nincs csapata és megfelelő hajója, de a történet folyamán ez mind összejön neki. Ruffynak van egy különleges képessége is, mégpedig az, hogy végtagjait és testét akármilyen hosszúra ki tudja nyújtani, "mint a gumi".

Ezen képességét annak köszönheti, hogy kiskorában megevett egy ördöggyümülcsöt (az ördöggyümölcsök nagyon ritkák és valamilyen különleges képességgel ruházzák fel elfogyasztójukat), de ennek hátránya is van, mivel aki megeszik egy ilyen gyümölcsöt, soha többé nem lesz képes úszni (Raffy-nak emiatt többször is gondja támad majd).

A történet folyamán Raffy első csapattagja Zorro lesz, akit egy Tengerészeti bázisról "kell" megmentenie. Zorro kiváló kardforgató, nem mindennapi technikával harcol három karddal egyszerre, kettő a két kezében és egy a szájában. Ő egy igazi izomagy, napjait állandó edzéssel tölti és eltökélte, hogy ő lesz a világ legjobb kardforgatója. Őt Nami követi, egy gyönyörú lány, aki mellesleg kiváló navigátor is. Neki megvan a maga "kis" titka, ezt deritsd ki a történetből. Az ő eltökélt szándéka az, hogy ő lesz a világ legjobb navigátora és hogy rajzol egy világtérképet.

Namit Lysop követi, aki egy eldugott kis szigeten él egyedül, anyja meghalt, apja pedig Ruffy példaképének, Shanks-nek a bandájában szolgál, mint elsőszámú tüzér. Lysop is remekül lő, de van egy kis gond vele. Egy kicsit élénk a fantáziája, és ezért nem szeretik a faluban, ahol él. Minden vágya, hogy kalóz lehessen. A szigeten történik egy kis csetepaté (egy rivális kalózbanda megpróbálja elfoglalni a szigetet, de Ruffy-ék megállítják őket), a sziget leggazdagabb lánya, mellesleg Lysop szerelemes belé, hálából ad nekik egy hajót, és így már egészen elkezd pörögni a cselekmény.

Következőként Sanji csatlakozik a csapathoz, aki kitűnő szakács, de mivelhogy a főzéshez szüksége van mindkét kezére, ezért azokkal nem harcol, inkább a lábát használja, melyekkel nagyokat tud rúgni. Az ő álma, hogy ő lesz a világ legjobb szakácsa. Aztán jön Choper, aki szintén megevett egy ördöggyümölcsöt, s így félig ember, félig szarvas (eredetileg szarvas), ő a világ legjobb orvosa szeretne lenni. A csapat immár teljes, kezdődhet az igazi kaland...

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Április / 2021 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 240078
Hónap: 1944
Nap: 81