Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pikachuu.

 Pika-pika :33♥

20036214471711.gif image by silver_deamon_slayer

Pikachu apró, nyúlszerű Pokémon, melynek rövid, sárga szőre van, hátán barna színű sávokkal.[6] Fekete végű, hosszú, hegyes füle van és piros pofazacskója, melyben elektromosságot tárolnak. A farka villám alakú.[7] A Pokémon Diamond és Pearl verziók óta egyes Pokémonok nemtől függően máshogy néznek ki; a nőstény Pikachunak például szív alakú bemélyedés van a farkán.

Pokédex szerint Pikachu bogyókkal táplálkozik. Fára mászás helyett azonban,[8] elektromos támadásokat használ ahhoz, hogy leszedje a gyümölcsöket a fáról, és ugyanakkor meg is süsse azokat.[9] A már lehullott gyümölcsöket szintén elektromos támadásokkal puhítja meg. Pikachu elektromosságot tárol a pofazacskóiban, és azok összeszorításával szikrákat vagy villámot tud szórni. A nem szándékos szikrázás vagy villámrázás azonban a fáradtság jele lehet a Pokémonnál. Ha elektromágneses mezővel érintkezik, akkor nem tudja megtartani az elektromos energiáját, és akaratlanul kiengedi az elektromosságot. Ez a betegség influenzaszerű tünetekkel jár. A Pikachu-k viharos területeken szoktak összegyűlni. Ha fenyegetve érzik magukat, rendkívül intenzív elektromos energiát tudnak felhalmozni és ezzel rövid ideig tartó viharokat tudnak okozni.[10] Pikachu néha feltölti elektromossággal legyengült társát, hogy az visszanyerje erőnlétét.[11]

Pikachu Raichu-vá alakul a Viharkő (Thunder Stone) segítségével. Az edzők azonban gyakran nem élnek ezzel a lehetőséggel. A Pokémon Yellow: Special Pikachu Edition Game Boy játékban Pikachu megtagadja a továbbfejlődést, ha a játékos Viharkövet szeretne használni rajta. A Pokémon videojátékok második generációjától kezdve Pikachu-nak van egy előző fejlődési szakasza, Pichu, amely akkor alakul Pikachu-vá, ha mély barátságot alakított ki gazdájával.

A Pikachu-k átlagosan 40 cm magasak és játékos természetűek.

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Április / 2021 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 240074
Hónap: 1945
Nap: 82