Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sailor moon...

 

Az eredeti történet Takeuchi Naoko nevéhez fűződik, ő rajzolta azt a mangát, mely az anime alapját képezi. Ezt a történetet egy másik előzte meg, a Code Name wa Sailor V, s ez alapján íródott meg később a manga.

Történetünk főhőse egy 14 éves szőke lány, Tsukino Usagi, aki igen lusta, szeret nassolni, hisztis, nem túl jó a teljesítménye az iskolában és otthon sem. Élete akkor változik meg, mikor egy nap megment egy fekete cicát egy kölyök karmaiból. A cica neve Luna, beszél, félhold van a fején és még egy gyönyörű brosst is varázsol Usaginak. A lány a bross segítségével Sailor Moon-ná, azaz egy holdharcossá változik át. Feladata megvédeni az embereket és a Földet a gonosz erőktől, megtalálni a hercegnőt és a többi harcost (senshi-t). Kicsit nehézkesen indul a dolog, ám ahogy sorra megjelennek társai és egyre élesebb lesz a harc, úgy alakul Usagi személyisége is. 

A csapat tagjai:
Mizuno Ami: egy zseni, Usagival jár egy iskolába. Ő lesz Sailor Mercury.
Hino Rei: egy papnő, igen vehemens. Ő Sailor Mars.
Kino Makoto: magas, erős, Usagi iskolájába jár. Ő Sailor Jupiter.
Aino Minako: a történet elején ő Sailor V, majd Sailor Venus.
Chiba Mamoru: ő Tuxedo Kamen, folyton Usagiba ütközik, eleinte nem kedvelik egymást, poénos jeleneteik vannak.

A gonoszt Metallia, Beryl és díszes csapata képviseli ebben a szériában. Elsődleges feladatuk emberi energiagyűjtés és az Ezüst kristály megtalálása, mely egykoron a Hold királynőjéé volt, s mely most a hercegnőt illeti.

Kicsit más, mint amit a mangában megszokhatott az ember, de szerintem élvezhető. Rengeteg benne a poén, a grafika a több rajzoló lévén hol ilyen, hol olyan, a zene gyönyörű, párat maga a rajzoló írt. Aki kedveli ezt a műfajt, az mindenképp nézze meg!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Április / 2021 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 240082
Hónap: 1947
Nap: 84