Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Shugo Chara

 Kategória:

 

Hányan elmondhatnák magukról, hogy "megjátsszák" magukat. Másnak mutatják a személyiségüket, mint amilyenek valójában. Talán azért, mert a környezetük ezt várja el tőlük? Vagy azért, mert egyszerűen így alakult?

Hinamori Amu története hasonlóan kezdődik. Új iskolába került, és egy olyan karaktert alkotott magának, amiről úgy érzi, nem illik hozzá, de nem tudja, mit tegyen, mert ha megpróbálna változtatni, ki tudja, hogyan reagálna rá a környezete. Valószínűleg nem fogadnák el, és nem lennének barátai, ami - valljuk be - egy tinédzser megtestesült rémálma. Most mindenki egy vagány és menő lánynak tartja. Róla pletykálnak az osztályban a lányok, és az egész iskolában ismerik.

Szeretné megmutatni másoknak a kedvesebbik oldalát is, és egy este imádkozik az Őrangyalához, hogy adjon neki bátorságot, hogy megváltozhasson. A bátorság igen érdekes formában jelenik meg... pontosabban három tojás formájában. Amu nem igazán érti a helyzetet, de magával viszi a tojásokat az iskolába. Az iskolában pont akkor tartanak beszédet az "Őrzők", akik igazából egy különleges diáktanácsot alkotnak. Amunak rögtön megtetszik az egyik fiú közülük, de tudja, hogy ezt nem mutathatja ki, mert nem illene a "menő és vagány" stílusához. Ezért lekezelően visszautasítja a fiút, amikor az felfigyel rá. Persze azon nyomban meg is bánja, amit mondott.

A diáktanács ülésén egyszer csak életre kel az egyik tojás, és hirtelen átformálja Amu személyiségét. Bocsánatot kér a fiútól, és szerelmet vall neki, de a fiú visszautasítja és Amu ráébred, hogy mit is tett. Leégette magát az egész iskola előtt, és rájött, hogy a Hercege mást szeret. Szégyenében elszalad azt se nézve, hogy hová tart és beleesik egy gödörbe. Akkor látja meg az egyik tojásból megszületett Charaját, Rant, aki a leendő személyiségének a része lesz. Miután Ran kimenti a gödörből, megjelenik egy furcsa fiú macskafülekkel, és el akarja lopni a tojásait. De vajon miért kellhetnek neki más tojásai?

------------------------------------------- 

A szereplők:

Hinamori Amu
Ő a főszereplő. Amu-t hűvös és menő lányként látnak az iskolában, ezért is népszerűvé vált de ő igazából nagyon, szégyenlős és rendkívül normális lány. Ennek a félreértésnek a fő oka az a divatos punk ruházat, amit hord, pedig azokat az anyja vesz neki.Egy éjjel azt kívánta, hogy legyen bátorsága, és másnap, az őrangyala 3 chara-t ad Amu-nak, amiből megszületik Amu 3 különböző énje. Fülig szerelmes Hotori Tadase-be, be is vallotta az érzéseit de visszautasították. Az őrzők, megtudták, hogy Amu-nak vannak chara-i azt akarták hogy csatlakozzon közéjük, de ezt először visszautasította, majd később ő is csatlakozott, és belőle lett a Joker szék. Amikor ő is őrző lett, megkapta a Humpty lakatot.

---------------------------------------------------------------

Tsukiyomi Ikuto

Ő az a fiú, aki meg akarja szerzni az Embryót. Először Nekomimi hentainak nevezték(züllött macska-füles cosplay fiú) Nagyon jól tud hegedülni. Ahogy Amu-nak is neki is nagyon érzékeny fülei vannak. Birtokolja a Dumpty kulcsot(Dumpty Keyt). Ő Utau bátyja. A kapcsolata Amu-val kezd megjavulni, és ráadásul be is vallotta neki hogy szerelmes belé, de Utau erőszakosan megcsókolta, mert azt gondolta hogy így Amu féltékeny lesz.

-------------------------------------------------------------

Hoshina Utau

Egy 14 éves középiskolai diák-bálvány, aki gyönyörűen énekel. Az egyik chara-ja egy nagyon gonosz chara, Eru, a másik chara-ja Iru aki ennél sokkal kedvesebb és jelenleg Amu-val van. Szerelmes Ikuto-ba, és egyszer meg is csókolja,de ráadásul úgy,hogy a fiú a bátyja.

--------------------------------------------------------

Souma Kuukai

Ő a bubi szék. Egy évvel Amu fölött jár. Nagyon ügyes minden sportban, és nagyon jók a reflexei. A lányok is odavannak érte. Egyszer az egyik iskolai lapban megjelent egy kép, hogy ő és Amu együtt vannak, persze ez nem igaz, csak azon a képen Kuukai tartotta Amu-t az átalakulás után mert elvesztette az erejét. Nagyon sokszor szokott versenyezni Amu-val hogy ki a jobb a sportban. Saya fülig szerelmes belé.

-------------------------------------------------------

Fujisaki Nadeshiko

Nadeshiko a királynői tanszék. Amu-val jár egy osztályba. Amikor Amu elsőnek visszautasította hogy csatlakozik közéjük ő rengetek módszert kipróbált, hogy meggyőzze a lányt. Segít Amu-nak születésnapi ajándékot készíteni Tadase-nek. Később a mangában kiderült, róla hogy fiú és az igazi neve, Nagihiko. Amikor átváltozik nagyon agresszív lesz. Nagyon kedves mindenkivel és ő akarja leginkább hogy Amu összejöjjön Tadase-val.

------------------------------------------------------

Hotori Tadase

Ő Amu egyik osztálytársa, és Amu belé szerelmes. Az őrző közül ő a királyi szék. Amikor neki azt mondák hogy herceg a chara-ja miatt átváltozik egy olyan erőszakos, egoista királlyá, aki világuralomra akar törni. Emiatt nem szokott átváltozni Kiseki-vel csak ha nagyon szükséges. Voltaképpen ő szintén szégyenlős személy, tehát erősebb szeretett volna lenni, ezért született meg a chara-ja. Ő egy hagyományos japán házban él. Leginkább ő akarta hogy Amu csatlakozzon az őrzőkhöz. Mikor Amu bevallotta az első részben hogy szerelmes belé Tadame visszautasította mert már mást szeret. Az iskolában szinte minden lány belé szerelmes.

-----------------------------------------------------

Yaya Yuiki

Ő a legkisebb az őrzők közül, mindössze csak 4.-es, ő az ász szék. Nagyon kedves lány, és imádja az édességeket, sütiket és mindenféle nasit amiket Nadeshiko ad neki. Az egyik részben kiderül hogy szinte profin balettozik, és hogy fél a víztől. Nagyon szereti a barátait, és szeret velük együtt lenni.

-----------------------------------------------------

Mashiro Rima

Rima Mashiro váltotta fel, Nadeshiko-t, amiért ő elment. Helyette ő lett az új Királynői tanszék. Rima egyidős Amu-val, csak hogy ő eléggé filigrán és az atlétikai képességei is elég gyengék. Az osztályában a fiúk többnyire a szépsége, és a passzív személyisége miatt szeretik, míg a lányokat bosszantja az önzősége. Elsőnek eléggé furcsán viselkedik a többiekkel de a végére megtörik, és Amu-val egész jó barátok lesznek. A manga 30. fejezetében amikor látja Nagihiko-t, Amu-val beszélgetni eléggé féltékeny lesz rá. A 34. részben kiderült hogy fél a szellemektől.

-------------------------------------------------------

Kairi Sanjou

 

Kairi lesz az új Bubi-tanszék Kuukai helyett. Igen magas, és egy kép is mutatja hogy még Tadase-nél is magasabb, ám valójában két évvel fiatalabb Amu-nál. Mint Rima ő is teljesen ellentéte személyiségben az elősző tanszéktől, Kuukai-tól. Ellentétben ő elég gyakran hibázik, és szervezett. Csak hogy még ezekkel a jellemvonásokkal együtt is kiemelkedig a tehetségével együtt. A nővére Yukari Sanjo, akit kémként küldtel az őrzőkhöz. Egy idő után, Amu ráébreszti hogy ő jó ember, és ekkor Musashi-vaé felfedezte a képességét. 

-----------------------------------------------------

 

Kik is a charak:

"Minden gyerek tart egy tojást a szívében."
"Ez a szív tojása, a szemnek láthatatlan."
"Ahogy felnő, ez elenyészik."
Minden gyerekben van egy úgynevezett chara, akik a szív tojásai, ezek a leendő éneink. Ezeket csak azok látják akiknek vannak álmaik, vágyaik és azok akik nem felnőttek. A felnőttek azért nem láthatják őket, mert nekik már nincsen semmilyen céljuk, mert ők már elérték az álmaik célját. Normális emberek nem láthatják a chara-kat. Személyiség átalakulás: Ez olyankor történik amikor valaki használja az Őrző chara-ja több, mint 120%-át. Ilyenkor az illető átveszi chara-ja úgymond tulajdonságait és képességeit.

 

 


 

 

Charak:

Hinamor Amu charai:

Ran


Miki
Su


DIA ---------------------------------

Tadase Charaja:

Kiseki----------------------------------

Kuukai charaja:

Daichi --------------------------------

Nadeshiko charaja:

Temari


-------------------------------

Yaya caharja:

Pepe-chan


-----------------------------------

Ikuto charaja:

Yoru


-----------------------------------

Utau caharai:

IruEru 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép


FacebookArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 308173
Hónap: 4026
Nap: 120